A Man TT-n mutatkozik be a Victory RR

2016.05.24. 17:28

A Victory idén visszatér a Man TT-re, a jövő héten induló versenyre a Victory RR elektromos superbike-kal neveznek. Az alapjai megegyeznek a Brammo Empulse RR-rel, de a Victory továbbfejlesztette a hajtást, hogy az eredetileg 2012-es gép 2016-ban is ütőképes lehessen.

Teljesen új például az akkumulátorcsomag, ami lényegesen több energiát tud tárolni a korábbival megegyező tömeg mellett. Erre nem csak a hatótáv miatt volt szükség, hanem az erősebb villanymotor miatt is - az új technológiával a Victory RR azonos tömeg mellett úgy viselkedik, mintha erősebb és takarékosabb lenne a Brammo Empulse-hoz képest. A versenygépbe épített vízhűtéses, három fázisú villanymotor csúcsteljesítménye jelenleg 174 lóerős. A váz viszont szemmel láthatóan nem változott.

A Victory RR-et William Dunlop fogja vezetni, aki tavaly összetörte magát a Superstock TT edzésen - akkor az ő helyére Guy Martin ugrott be. A TT Zero kategória edzései június harmadikán kezdődnek. A Victory célja, hogy megfogják a Mugen csapatot, és átlépjék a 120 mérföld/órás (192 km/h) körátlagot.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.