Ha már unod a kínlódást a garázsban

2016.05.24. 09:27

Visszatérő probléma, hogy motorkerékpárunkkal szűk helyre kell manőverezni a garázsban. Esetleg már majdnem a helyén van, de ahhoz, hogy pár centivel beljebb tornásszuk, még mindig tologatni kell. Aztán persze mégsem férünk oda tőle a szerszámokhoz. Erre a problémára keresett megoldást az amerikai Condor.

A szerkezet, amelyet készítettek, nagyon egyszerű. Lényegében egy mozgatósínről, vagy dolliról van szó. A motorral csak rá kell gurulni, vagy rá kell tolni a gépet, és a forgóvillás kerekeknek köszönhetően könnyedén mozgathatjuk. Elsősorban az oldalirányú mozgatásnál vehetjük nagy hasznát, de egyébként is gyorsabb ezzel manőverezni, mint magát a motort rángatni.

A mozgatósín négycollos kerekeken gurul, és természetesen fékezhető is. Így a fel-, illetve lepakolás, valamint a tárolás idejére rögzíthetjük is. Az Egyesült Államokban 444 dollárért, azaz mintegy 125 ezer forintért kínálja a Condor. Azt már csak zárójelben jegyeznénk meg, hogy gyakorlott barkácsolók otthon is könnyedén elkészíthetik.