Versenyezni fog a Honda csodamotorja

2016.05.25. 15:18

A jövő héten induló Man TT-n rajthoz áll Superbike TT és a Senior TT kategóriában egy Honda RC213V-S, a nyeregben pedig Bruce Anstey fog ülni.

Az egész igen ígéretes, hiszen az RC213V-S a Honda MotoGP versenygépének technikáját hordozza magában, de eddig még nem indultak vele versenyen - erre most is csak azért kerülhet sor, mert a Man TT szabályai lazábbak, mint más versenysorozatok előírásai.

A felkészített versenymotor 210 lóerős teljesítménnyel és  176 kilós menetkész tömeggel rendelkezik - valamivel gyengébb de könnyebb, mint a rajthoz álló, bereszelt és felkészített konkurens csúcsgépek.

Valvoline támogatásával induló Pagetts Honda csapata elvégzett néhány modosítást a RC213V-S-en, hogy alkalmasabb legyen a hegyi szakaszra. A felkészítés nem volt könnyű, hiszen a RC213V-S-hez nincsenek kész tuningcuccok, nem lehet hozzá módosított alkatrészt csak úgy leemelni a polcról, minden változtatást komoly tervezés előzött meg, mindent külön le kellett gyártatni. Így került a motorba egyedi K-Tech villa és hátsó gátló, illetve módosították a fékeket és a hűtővédőt.

Anstey a tavalyi TT egyik sztárja volt, megnyerte a Superbike TT-t és második lett az elektromos motorok futamán, az idei motorjáról pedig elég jó véleménnyel van: "Az RCV abszolút fegyver, mert rengeteg erő van benne, de olyan fürgén mozog, mint egy hatszázas. Ugyanakkor stabil is, két hüvelykkel hosszabb is, mint egy Fireblade, de még így is nagyon kompakt. Már nagyon látnám, hogyan kezeli a gyors kanyarokat.