Ilyen egy igazán disznó Harley

2016.05.27. 10:12

A Harley-Davidsontól leginkább a chopper, bobber és cruiser stílusban kapunk motorkerékpárokat, még ha olykor fel-feltűnik egy-egy egyedileg épített túragép is. Most egy régi hagyományt élesztenek újra: bemutattak egy igazi flat track versenygépet. Olyat, amilyen már bő négy évtizede nem szerepelt a kínálatukban.

Az XG750R, mint a neve is mutatja, a gazdaságos Harley-nak kikiáltott XG750 Streeten alapul. A 750 köbcentis V2-es blokk megmaradt, de egy kicsit áthangolták, hogy versenyzéshez ideális legyen. A vázat szintén átszabták – ezeket a munkákat a Vance & Hines Motorsportsnál végezték el.

Ahogyan az a műfajnál nem szokatlan, itt is hiányzik az első fék karja, és persze a lámpákat, valamint az irányjelzőket is kikukázták. Ahol ezt a gépet használni fogják, ott nem lesz szükség ilyesmire. Ez ugyanis most valóban nem csupán egy ügyes dizájngyakorlat. Tényleg versenypályára szánják az XG750R-t.

A versenymotor már ezen a hétvégén körözgethet Illinoisban, az AMA Pro Flat Track futamon. A márka versenyigazgatója, Kris Schoonover izgatottan nyilatkozott a próbálkozásról. Elmondta, volt idejük bőven, hogy felkészüljenek, most pedig az egyik leglátványosabb műfajban állhatnak rajthoz. Munka persze még ezt követően is vár majd rájuk. Ha az első tapasztalatokat kiértékelték, további fejlesztések jöhetnek.