Komplett retró modellcsaládot épít a BMW

2016.06.09. 13:22

Nagyon megy mostanában a retró, ezért a BMW az adventure, a túra, a roadster, a sport és a városi robogók mellé egy új kategóriát nyitott, mégpedig heritage, azaz örökség néven. A honlapjukra ránézve ez alatt a kategória alatt már ott sorakozik a BMW R nineT és a nineT Scrambler, a jövőben pedig további múltidéző modelleket terveznek.

Ez egy Roland Sands által épített BMW R nineT
Ez egy Roland Sands által épített BMW R nineT

Ráadásul ezekre nem is kell sokáig várni, még idén ősszel, a milánói EICMA kiállításon bemutatják a következő háromat. Lesz egyszer egy retró GS és egy olyan változat, ami az RS modellek előtt tiszteleg, míg a harmadik egyelőre még titok, de valószínűleg egyfajta alapmodell lesz.

A retró GS az R80 G/S vonalait idézné, és a nineT-ből is ismerős, 1170 köbcentis, lég-olaj hűtésű 110 lóerős bokszermotor kerül majd bele, a vezetést pedig ABS, üzemmódkapcsoló és állítható kipörgésgátló segíti majd.

A félidomos retró motor amolyan HP2 Sport szerű jármű lesz, ám a HP változat drága megoldásai nélkül - de remélhetően a blokk ugyanaz lesz. A harmadik opció, amit fentebb alapmodellnek neveztünk, az egy olcsó R nineT lesz, ami szinte üvölt az átépítésért - és ha helyesek az értesüléseink, iszonyatos mennyiségű gyári kiegészítővel készülnek, hogy mindenki személyre szabhassa heritage BMW-jét.