A Ducati nem eladó

2016.06.17. 14:11

A Volkswagen-csoport alapos átszervezés előtt áll, ez már egy ideje nem titok. Abban, hogy ez szükségessé vált, nyilván nem kis szerepe volt a dízelbotránynak sem. Arról azonban, hogy mi lesz az új irány, egyelőre megoszlanak a hírek. A Bloomberg a napokban például arról írt – persze belső forrásokra hivatkozva -, hogy több márkát is eladna a német konszern. Az értesüléseik nem bizonyultak teljesen helytállónak.

A pletykák ugyanis arról szóltak, hogy többek közt az MAN teherautó-gyártó és a Ducati is áldozatul eshet az átszervezésnek. Az olasz motorkerékpár-márkát az Audin keresztül felügyeli a Volkswagen. Márpedig az Audi igazgatótanácsának elnöke, Rupert Stadler most kijelentette: a Ducati nem eladó. Elég határozott és egyenes ez az állásfoglalás.

Hasonló nyilatkozatot egyébként már márciusban is tett a Motorcycle News-nak. Akkor a Ducati mellett a Lamborghinit is említette. Kifejtette: mindkét márka az Audihoz tartozik, és ebben a formában szép jövő is vár rájuk. A közös munka tehát folytatódik.

Azt nem tudni, hogy más márkákkal kapcsolatban mi az igazság, de a Bloomberg értesülései közt szerepelnek más intézkedések is. Így például az, hogy összevonhatják és kiszervezhetik a konszern alkatrészgyártását egy külső cégbe. Egyes források pedig úgy vélik, hogy a kiutat az autonóm és elektromos járművek gyártásának felpörgetése jelentheti majd a vállalatcsoport számára.