Újra pályán a KTM szörnye

2016.06.29. 14:10

Mindössze tíz nappal a jerezi teszteket követően Mugellóban is kigurultak a versenypálya aszfaltjára a KTM gyári MotoGP-csapatának pilótái. A svájci Thomas Lüthi először tesztelt az osztrák márkának, de ott volt a rendszeresen szereplő finn Mika Kallio is.

Lüthi a próba után elmondta: 2005-ben, miután megnyerte a 125 köbcentisek világbajnokságát, néhány kört már motorozhatott királykategóriás géppel. Akkor félig-meddig nedves pályán körözött, így az első igazi MotoGP-élményének a KTM-es tesztet tekinti. Úgy fogalmazott, az RC16-os a meggyőző ereje ellenére is egy jól vezethető gép. Gyorsan összebarátkozott a motorral, és rengeteget tanult.

Mika Kallio ezzel szemben már jó ideje együttműködik a gyári KTM-mel. Éppen ezért volt összehasonlítási alapja is, és úgy érzi, hasznos tapasztalatokkal gazdagodtak így, hogy három különböző versenypályán is nyúzhatták az RC16-ot. Pontosan tudják, hogy miben kell fejlődniük, és azon lesznek, hogy ez sikerüljön is.

Legközelebb július közepén tesztelnek majd, méghozzá hazai környezetben, az ausztriai Red Bull Ringen. A nyilvánosság előtt pedig augusztusban, szintén Spielbergben mutatják be projektjüket.

Fotók: motorcycle.com