Ilyen visszahívást még nem láttál

2016.06.30. 14:54

Furcsa visszahívást rendelt el az Egyesült Államok közlekedési hatóságának tekinthető NHTSA. A Kymco tengerentúli képviseletével együttműködve azért rendelik vissza a 125 köbcentis K-Pipe példányait, mert a hagyományostól eltérő kiosztású sebességváltóval szerelték azokat.

Az akció a 2016. március 1. és május 25. között gyártott motorkerékpárokat érinti. A hagyományosnak éppen a fordítottja a kis Kymcók váltókiosztása, ez pedig nem felel meg a helyi előírásoknak, amelyeket a Federal Motor Vehicle Safety Standard címet viselő dokumentum tartalmaz.

Az amerikai részlegnél először májusban vették észre a fordított kiosztást, és felvették a kapcsolatot a tajvani gyárral. A szabályok értelmében ugyanis a megszokottól eltérő kiosztás megzavarhatja a motorost, ezért nem engedélyezik. A Kymco egyelőre dolgozik a megoldáson, még nem tudni, mikor kezdik ténylegesen a visszahívást.

Az amerikai piacra készülő K-Pipe-okat egyébként négysebességes manuális váltóval szerelik, de más országokban félautomata egységeket kap a gép.