A tökéletes célszerszám?

2016.07.06. 12:56

A Bottpower név talán nem a legismerősebben cseng a motorosok fülében. Az aprócska spanyol gyártó öt évvel ezelőtt egy utcai gépet, majd két évre rá egy pályamotort mutatott be. Közben faragtak café racert is, most pedig elkészült a versenygép újabb változata, az XR1R.

Motorkerékpárjukat a Buell Thunderstorm V2-es blokk köré építették, a cél pedig az, hogy a legújabb fejlesztéseket és alkatrészeket ennek segítségével tesztelhessék a versenypályákon. Pontos műszaki adatokat egyelőre nem hoztak nyilvánosságra, azonban annyit tudni, hogy szeretnék elérni az 1:1 teljesítmény-súly arányt: 150 lóerőre és 150 kilogrammra készülnek.

Az XR1R titánvázat kapott, és nem spóroltak a különböző elektronikai berendezésekkel sem. Van kipörgésgátló, rajtprogram, három választható motorkarakterisztika. A körözgetés során a legfontosabb adatokat rögzíti is a rendszer, így azokat elemezve a motoros sokat javíthat a beállításokon, és saját stílusán is. A versenygépet folyamatosan finomítgatják, hogy jövőre sikerrel szerepelhessenek a legendás Pikes Peak-i hegyi felfutón.

A spanyol vállalat neve egyébként szintén a versenysportból ered. A BOTT a Battle of the Twins sorozat rövidítése. Itt kéthengeres négyütemű gépek versenyeznek egymással. A mérnököktől sok kreativitást és eredeti ötleteket követel meg a BOTT.