Visszatér a száguldás a sós síkságra

2016.07.14. 09:17 Módosítva: 2016.07.14. 09:17

2014 és 2015 nyomorúságos évek voltak a Bonneville-i sós síkság gyorshajtói számára, ugyanis a lehulló csapadék nyomán kialakuló hatalmas tavak lehetetlenné tették a legendás sebességrekordok megjavítását.

Probléma: egyre vékonyabb a sóréteg
Probléma: egyre vékonyabb a sóréteg

Idén viszont úgy tűnik, kegyes volt az időjárás, és minden adott ahhoz, hogy jövő hónapban megrendezzék a Bonneville Speed Week-et. Jelenleg az augusztus 13-19-i időszakot jelölték meg a szervezők, de ha hirtelen nagy mennyiségű csapadék hullik, akkor simán lehet, hogy ismét elhalasztják.

A síkságon három pályát jelölnek ki: egy 8 mérföld hosszút, egy rövidebb öt mérföldeset és egy újoncoknak szóló 3 mérföldeset.

Sajnos a Bonneville-i csapatás évei meg vannak számlálva, a bányászat, a klímaváltozás és a rendszeres versenyzés szépen lassan alkalmatlanná teszik a helyet a sebességrekordokhoz.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.