Mi a fenét akar az MV Agusta?

2016.08.01. 12:44

Elég furcsa üzenetet küldött szét az MV Agusta sajtóközpontja: egy olyan teaser képet, ami alaphelyzetben áprilisi tréfának tűnne, csak annak most pont nincs szezonja.

Szeptember 4-re ígérik a Zagato formatervező studióval közösen készített munkájuk bemutatóját, az egyetlen közzétett részlet pedig nem igazán emlékeztet motorkerékpárra. Sőt, semmi olyanra, ami valaha MV Agusta emblémát viselt.

Az elmúlt pár napban keményen beindultak a pletykák, hogy mi a fene lehet a titokzatos tanulmány. Egyes nézetek szerint a legendás japán anime, az Akira egyik járműve valósul meg, ám ennek a tézisnek a hívői nem számolnak azzal, hogy az olasz motorok és a japán rajzfilmek rajongóinak túl szűk a közös metszete ahhoz, hogy bármit is érdemes legyen nekik fejleszteni.

Ennél egy fokkal valószínűbb teória, hogy a Monotracer-hez hasonló járművel készülnek - a Monotracer egy BMW alapú, 1200 köbcentis, teljesen zárt karosszériás motorkerékpár, ami teljesen érthető módon nem futott be nagy karriert.

Felmerül még egy háromkerekű motor lehetősége is, például egy fordított trike vagy valami hasonlóé, elvégre a Polaris Slingshot és a CanAm elég szép eredményeket tudott elkönyvelni, amerikában pedig mindenféle trike átépítés nagyon sikeres - az MV Agusta pedig van akkora bajban, hogy bármilyen őrültséget bevállaljon, ami minimálisan is sikerrel kecsegtet, és újabb befektetőket hozhat a céghez.