Négy évtizedes sikert idéz meg a Suzuki

2016.08.04. 10:23

Idén éppen negyven esztendeje annak, hogy a motoroslegenda Barry Sheene világbajnoki címet nyert egy Suzuki RG500 nyergében. Ezt egy évvel később ráadásul meg is ismételte. Bár Sheene 2003-ban elhunyt, a japánok töretlenül őrzik emlékét.

Tisztelgésként a brit Superbike-bajnokság hétvégi futamán a Bennetts Suzuki csapata mindkét GSX-R-ét Sheene egykori motorjához hasonlóan öltözteti fel. Mind Tommy Bridewell, mind Ryuichi Kiyonari versenygépe megkapja a piros-fehér-arany színeket, amelyeket az 1976-os RG500 is viselt. Emellett mindkét bajnoki címet nyert motorkerékpárt kiállítják.

A csapatfőnök, Martin Halsall elmondta: Barry Sheene volt az ő hőse, miatta kezdett komolyabban foglalkozni a motorversenyzéssel. Éppen ezért valami maradandót szeretett volna alkotni erre az évfordulóra. A hetvenes évekbeli festés újragondolása különleges megemlékezés lehet.

A brit Superbike-bajnokság egyébként éppen a szezon felénél jár. Tommy Bridewell korábban már megcsípett egy dobogós helyet, jelenleg a tizenegyedik pozíció az övé. Kiyonari a tizenhetedik.