Honda blokk köré épít motort a KTM

2016.08.08. 15:05

Ebben a hónapban mutatja be a KTM az RC16 MotoGP versenymotort, jövőre pedig teljes szezont mennek a királykategóriában. Ez a fő hír, ám ezzel párhuzamosan, teljes titokban dolgoztak a Moto2-es versenymotoron is, amibe a szabályok szerint Honda CBR600RR blokkot kell építeni.

Az Aki Ajo vezette csapat két pilótája Brad Binder és Tom Lüthi lesz, Lüthi jelenleg a negyedik a Moto2-es bajnokságban, eddig hat futamgyőzelme van. Brad Binder a Moto3-ban megy, éppen 47 ponttal vezeti a bajnokságot - természetesen egy KTM nyergében.

Még nem tudni pontosan, hogy milyen lesz a KTM Moto2-es versenygépe, de borítékolható, hogy króm-molibdén ötvözetű térhálós acélcső vázba csavarozzák a blokkot, a futóművet pedig a háztáji WP-től szerzik be.

Érdekesség, hogy 2018 lesz az utolsó év a Moto2-ben, amit CBR600RR blokkal futnak majd - addig tart a japánok szerződése, ráadásul a Honda utód nélkül állítja le a 600-as sportmotor gyártását. Ebből következik, hogy 2019-re új beszállítóra lesz szükség - és bár a KTM főnök, Stefan Pierer azt nyilatkozta, hogy nincs tervben egy teljesen KTM Moto2-es gép, de soha nem mondaná, hogy soha.