Bárki megveheti az egyik legkülönlegesebb Lotust

2016.08.11. 10:28

Egy soha nem használt, 2014-es évjáratú Lotus C-01-es kerül hamarosan kalapács alá a Mecum aukciós háznál. A brit gyártó történetének első motorkerékpárját 2013-ban kezdték tervezni, a következő évre pedig el is készült a prototípus. A modellből mindössze száz darab készült azóta. Most az egyetlen észak-amerikai példányt árverezik el.

A motorkerékpárt a Holzer Group, a Kodewa autóverseny-istálló, és a Bugatti Veyron kapcsán is ismert formatervező, Daniel Simon közös munkával készítette el. A KTM RC8 1195 köbcentis V2-ese köré monocoque vázat építettek, az idomzat pedig szénszálas. A 180 kilós súlyhoz 200 lóerő körüli teljesítmény társul.

A hátsó felfüggesztés az Öhlins munkája, előre pedig fejre állított Sachs villa került. A megállásról Brembo versenyfékek gondoskodnak. A felniket a dél-afrikai BST szállította: a 19 colos első és a 17-es hátsó egyaránt szénszálas.

Az árverés szervezői 370 ezer és 450 ezer dollár közötti összeget remélnek a C-01-esért. Ez magyarra fordítva azt jelenti, hogy akár 125 millió forintot is érhet a valaha volt egyik legkülönlegesebb Lotus.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.