A Honda CBR250RR részletei is rendben vannak

2016.08.15. 13:02 Módosítva: 2016.08.15. 13:02

Az indiai RushLane.com újságírója ott volt a Honda CBR250RR bemutatóján, és gondosan körbefotózta a kéthengeres sportmotort. Így végre nem csak pontos képet kapunk a gépről, de néhány további részlet is kiderül.

Bár még nem ismerjük a 250RR pontos teljesítményét, de egészen biztosak lehetünk, hogy a Honda komolyan vette a feladatot, és nem egy sportosnak kinéző valamit alkotott, hanem egy tényleg komolyan vehető kis sportgépet.

Az ütős forma az megvan, de a felhasználás szempontjából sokkal fontosabb, hogy a részletmegoldások és a műszaki tartalom is igényes lett. A lengővilla például szépen megmunkált alumínium, a futómű pedig elöl is állítható.

A fékeket ABS felügyeli, a gáz ride-by-wire, azaz elektronikus, és egy üzemmódkapcsoló is tartozik hozzá, amire három menetprogramot programoztak.

Egyelőre még nincs hír a CBR250RR európai bevezetéséről, így azt sem tudni, hogy hozzánk esetleg nagyobb köbcentivel érkezik-e. A logika és az A2-es jogosítvány kategória azt diktálná, hogy errefelé 300 vagy 350 köbcentivel piacképesebb lenne, kérdés, megéri-e a Hondának annyi munkát belefektetni a típusba?