Egy fapapucsos a leggyorsabb egykeréken

2016.08.25. 11:57

Megdőlt a motoros egykerekezés gyorsasági világrekordja. A holland Egbert van Popta a nagy-britanniai North Yorkshire-ben próbálkozott sikerrel. Az Elvington reptéren Gary Rothwell eredményét sikerült lenyomnia.

Popta kétszer futott neki a rekordkísérletnek. Másodjára sikerült 343 km/h-ig felgyorsulnia - a korábbi világcsúcs 337,6 km/h volt. Mindezt egy turbós Suzuki Hayabusa nyergében teljesítette. Nem egyszerű csúcsdöntési próbálkozásról volt azonban szó: az egykerekező világbajnokságon összesen mintegy negyvenen kapták fel motorkerékpárjuk elejét.

A második helyet egyébként a korábbi csúcstartónak sikerült elcsípnie. Rothwell most 331,5 km/h-t tudott, tehát saját legjobbjától is elmaradt. Persze ez sem kis teljesítmény, ugyanis amellett, hogy a minél nagyobb sebességre törekedtek, legalább egy kilométeren át meg is kellett tartaniuk egykeréken a motort.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.