Négyhengeres gigolóval áll elő az MV Agusta

2016.09.16. 16:59

Az őszi kiállításokra - a milánói EICMA-ra és a kölni INTERMOT-ra - gőzerővel készülnek a gyártók, köztük az MV Agusta, akik nem kisebb újdonságot gurítanak, mint egy teljesen új, négyhengeres Brutalét.

MV Brutale Concept
MV Brutale Concept

Az MV Agusta az elmúlt években kizárólag a háromhengeres modelljeit fejlesztette, most viszont lassan sort kerítenek a négyhengeres paletta megújítására is. Ennek az első lépése lesz az új naked bike, amibe az aktuális F4 sportmotor ezres blokkjának módosított változata kerül - valószínűleg a 180-200 lóerős teljesítményből visszavesznek 150-160 LE-re, illetve az Euro4-es szabványnak megfelelően finomítanak rajta.

Egészen biztosan nem hagyják ki belőle a már jól bejáratott állítható kipörgésgátlót és üzemmód-kapcsolót sem, sőt, az sem kizárt, hogy ez a modell végre félaktív futóművet is kap.

A szériaváltozatot 2017-re ígérik - ám erre azért nem vennék mérget, mert ugyan az MV a Mercedes-szel való összebútorozás után ugyan elkezdte komolyabban venni a határidőket, a cég pocsék anyagi helyzete miatt minden bizonytalan.