Itt a bizonyíték egy újabb kompresszoros Kawasakira

2016.09.22. 16:43

Nem véletlenül pletykálnak annyit mostanában a Kawasaki kompresszoros modelláradatáról: ezúttal egy új sportmotor szabadalmi rajzai szivárogtak ki, amit - láss csodát - mechanikus feltöltővel fejeltek meg.

Az egyelőre R2 néven emlegetett modell a H2 kisebb, olcsóbb és szelídebb alternatívája lesz, de nem nagyon fog hasonlítani a méregdrága csúcsmodellre, talán csak a kompresszor lesz a közös pont. A térhálós váz helyett például alumínium hídvázat kap, a forma is inkább az aktuális ZX-6R-re emlékeztet, ahogyan a hagyományos lengővilla is.

A kipufogó visszaköltözik az ülés alá, mint a 2009 előtti hatkilós Ninjáknál, az üzemanyagtartály pedig a burkolatok alatt hosszúkásan benyúlik az ülés alá, hogy legyen hely a légbeömlő csatornáinak.

A blokkról eddig keveset tudni, korábbi hírek szerint egy 675 köbcentis háromhengerest fúj meg a kompresszor. A Kawasaki egyébként még tavaly levédte Európában az R2 nevet. Bár nem valószínű, de nem is kizárt, hogy még idén látható lesz belőle egy tanulmány valamelyik őszi kiállításon.