Új motort tesznek a Husqvarna 701-be

2016.09.29. 13:23

Látszólag semmiség, hiszen ugyanúgy 690-es egyhengeres lesz benne, de az enduró és a szupermotó változatot egyaránt érintő változás ennél azért nagyobb dolog. Eddig ugyanis a KTM 690 SMC R-ből is ismert motor használta a Husqvarna, 2017-től viszont a KTM 690 Duke aktuális generációjából pakolják át az Euro4-es technikát.

Az a blokk pedig egy teljesen más konstrukció. Felhasználói szempontból a legfontosabb különbség a másodlagos kiegyenlítő tengely, amivel nem csak a rezgéseket sikerült csökkenteni, hanem lehetővé tette magasabb fordulatszám elérését, ami nagyobb teljesítménnyel jár.

A 701-es Husqvarnák ezért 2017-től már 74 lóerősek lesznek, legnagyobb nyomatékuk pedig 71 Nm-re szökik fel, vagyis hat lóerőt és ugyanennyi Nm-t izmosodnak. A korábbihoz képest 1000 fordulattal magasabbra kerül a piros zóna, a szervizintervallum pedig 10 ezer kilométerre tolódik ki.

Ezzel együtt akár bele is kerülhetne a 701-esekbe a 690 Duke fullos elektronikai csomagja, üzemmódkapcsolóval, állítható kipörgésgátlóval, kanyar ABS-szel, de az eddigi hírek szerint úgy tűnik, erre még várni kell.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.