Már biztos: jön a retró GS

2016.10.13. 13:12

A BMW két nagy dobással készül novemberre, a milánói EICMA kiállításon fogják bemutatni a frissített R 1200 GS-t, illetve a Lac Rose Concept szériakész változatát.

A Lac Rose (nem ez lesz a széria változat neve) az R nineT platformra épül, a formája pedig az R 100 GS ralimotort idézi, amivel Hubert Auriol egyszer, Gaston Rahier kétszer nyerte meg a Dakart. A Lac Rose tanulmányon látható 101-es rajtszám egyébként duplafenekű poén: 2017-ben, amikor a típus gyártásba kerül, a BMW pontosan 101 éves lesz, de ez volt Rahier rajtszáma is.

A motor műszakilag megegyezik majd a nineT Scramblerrel, a futómű, a blokk, a váz például azonos lesz - a pontos különbségeket viszont nem ismerjük. Valamilyen fejidomra lehet számítani, de a nagyobb tank és a magas sárvédő lehet, hogy csak a tanulmány sajátja.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.