Anya nézd, most kéz nélkül!

2016.10.14. 10:45

Az elengedett kormánnyal való motorozás világrekordját próbálta megdönteni két louisianai férfi. Shelton Foster és Mike Wall kísérlete azonban kudarcba fulladt, miután egyikük rögtön az első körben közelebbről látta az aszfaltot, mint ahogy azt eltervezte.

Foster és Wall a texasi MSR Speedwayen próbálta megdönteni az éppen aktuális csúcsot. A 222 kilométeres rekordot jelenleg az olasz Marcello Sarandrea tartja, még tavaly márciusban, Rómában tett meg ennyit egy Yamaha Tricker 250 nyergében. A mostani kísérletezők Harley-Davidson Electra Glide-ra ültek.

A két férfi a felkészülés során mintegy negyven kört tett meg a 3,8 kilométeres, 17 kanyart tartalmazó versenypályán. A kormányt ezalatt nem fogták, de nem történt semmi rendkívüli, biztonságosan körbeértek mindannyiszor. Amikor viszont élesben kellett volna menni, akkor nem adta ki. Foster az első körben megcsúszott az esőzések miatt vizes pályán, és elesett.

A „Jézus, fogd a kormányt!” néven futó rekordkísérlettel a két veterán katona jótékony célokra szerette volna felhívni a figyelmet. Továbbra sem adják fel, újra nekifutnak majd. Igaz, Fosternek kis időre van szüksége a felépüléshez: többek közt térde, könyöke és válla is megsérült. A motorkerékpárban pedig mintegy ezer dollárnyi kár keletkezett.