A Norton megúszta, a BSA-t vitték az indiaiak

2016.10.26. 15:54

Az indiai Mahindra felvásárolta a BSA-t, egészen pontosan egyik leányvállalatukon, a beszédes nevű Classic Legends Private Limited-en keresztül szerezték meg a 4,1 millióért az angol márka száz százalékát.

Seeley váz, BSA Gold Star blokk, Steve Tonkin gyártja Lacashire-

Az üzletet elég hosszan készítették elő, az első pletykák tavasszal röppentek fel, akkor még a Norton megvásárlása is szóba került, de végül csak a BSA kötött ki a Mahindránál.

Kérdés, hogy az indiaiak mihez fognak kezdeni a patinás névvel: simán lehet, hogy modern, kisköbcentis motorokat kezdenek el nyomni az európai piacra, beszállva ezzel a KTM-Bajaj és BMW-TVS koprodukcióban készülő Duke 125-200-390 és BMW G310R elleni harcba, de nem kizárt, hogy inkább a nagy terveket dédelgető Royal Enfielddel kezdenek rivalizálásba, és elkezdenek hiteles retrót gyártani.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.