Jövőre jönnek a kínai Suzukik

2016.10.26. 10:01

A múlt héten két új Suzukit is lelepleztek az EICMA kínai változatán, a CIMA-n. Mindkét újdonság 250-es, az egyik a GSX250R, a másik pedig DL250 V-Strom.

A hasonló modelleket első sorban a kínai piac és a csendes-óceán menti országok veszik fel, ezek viszont világmodellnek készülnek - 2017-ben jönnek Európába is, ennek megfelelően nemsokára az EICMA-n is láthatóak lesznek.

A V-Strom 250-nek olyasmi szerepet szánnak, mint amilyen a Varadero 125 volt a Honda kínálatában - vagyis egy olyan kis köbcentis motor lesz, ami méreteinél fogva normál testalkatú felnőtteknek is megfelel, nem kell rajta kucorogni. A V-Strom név mondjuk túlzás, találóbb lenne a Parallel-Strom vagy csak simán Strom, hiszen V-motor helyett sima soros kéthengerest szereltek bele.

Hasonló műszaki alapokra épül a GSX250R, ami külsejében a GSX-R125-öt idézi, ám attól eltérően nem lesz a kategória csúcsgépe - a GSX250R-nél nem is erőltették a csutkakormányt.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.