Négyből három új BMW pontosan beazonosítható

2016.10.26. 12:35

A BMW négy új motorral készül a milánói EICMA-ra, és be is jelentették, mikre lehet számítani: egy ráncfelvarrás, két új modellváltozat és egy valamilyen túragép.

BMW R 1200 GS Iconic 100 edition
BMW R 1200 GS Iconic 100 edition

Frissítik a márka elsődleges húzómodelljét, az R 1200 GS-t - nagy változásokra nem kell számítani, a blokkot hozzáigazítják az Euro4-hez, illetve a külsőn kozmetikáznak egy minimálisat, meg talán az extralistán csavarnak valamit.

Kemfotó a G 310 GS-ről
Kemfotó a G 310 GS-ről

Túraenduró vonalon teljesen újdonság lesz a már beharangozott G 310 GS, a G310R megemelt változata. A 313 köbcentis egyhengeres marad, a külső viszont az 1200-as GS-t idézi majd. 34 lóerőre 160 kiló körüli menetkész tömeg jut, okos és praktikus választás lesz A2-es jogsi mellé.

nineT Rally tanulmány
nineT Rally tanulmány

A BMW R nineT Urban GS-en sem lepődik meg senki, aki követi a híreket - bőven volt már róla szó, hogy az R 100-as Dakar versenymotort idéző nineT változat érkezik az ősszel. Műszakilag a nineT Scramblerrel lesz rokon, annál több terepképességet nem érdemes várni tőle - tehát ahogy a nevéből is kiderül, inkább az aszfaltozott felületeken lehet villantani vele.

BMW C 650 GT - talán egy kisebb robogó készül?
BMW C 650 GT - talán egy kisebb robogó készül?

A negyedik újdonságról a BMW úgy nyilatkozott, hogy túra-irányultságú modell lesz - valószínűleg valamelyik K szériás modellt fejlesztik tovább, de elég sokat hallani egy kisebb robogóról is, szóval az sem kizárt, hogy a BMW C400 lesz a negyedik újdonság.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.