Felemelt középső ujj a benzinmotor felé

2016.11.02. 17:41

A milánói EICMA-ra új modellel készül az elektromos motorokat gyártó Energica. Egyelőre még csak tanulmányként harangozták be, de várhatóan a szériagyártásra sem kell sokáig várni.

Energica Ego
Energica Ego

Mivel sportosnaked bike-ja és a sportmotorja már van az Energicának, várhatóan egy túramotor vagy egy cruiserre lehet számítani, de nem is a felépítése lesz a legfontosabb újítása: állítólag már jelentősen megközelítik hatótávban és használhatóságban a most kapható, benzines motorokat.

Eddigi modelljeik kimondottan sportosak voltak, teljesítményük 137 lóerőnek felelt meg, a legnagyobb nyomatékuk pedig 195 Nm volt - ez három másodperces 0-100-at és 240 km/h-s végsebességet jelentett. Hatótávolságra 190 kilométert mondtak, ehhez viszont kerülni kell az előbbi adatok próbálgatását.

Energica Eva
Energica Eva

Nem elképzelhetetlen, hogy az új modell nem az ezres utcai motorok ligáját célozná, hanem inkább a napi használatra tervezett, 250-esekét - és a leginkább kézenfekvő módon egy robogó lesz.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.