Kiszivárogtak a képek a 215 lóerős Ducatiról

2016.11.06. 14:01

Meglepőnek semmi esetre sem meglepő, hogy a Ducati alig rakta ki a Project 1408 jelszóval védett honlapjára a képeket a motorról, azok azonnal kikerültek a Facebookra.

A Projekt 1408 kódnéven a Ducati 1299 Superleggera fejlesztése futott, ami a legerősebb szériagyártott Ducati lesz - és a legkönnyebb superbike is, hiszen 215 lóerőre mindössze 150 kiló száraz tömeg esik.

Ahhoz, hogy a MotoGP versenymotoroknál könnyebb súlyt elérjék, rengeteg trükköt be kellett vetni a tervezőknek, például a kerekek, a váz és a lengővilla is szénszálas műanyagból készül.

Mindössze 500 darabot terveznek gyártani a 1299 Superleggerából, aminek darabja körülbeül 22 millió forintba fog kerülni. 

A hivatalos bemutató a jövő héten, a milánói motorkiállításon lesz, ott remélhetően elárulják, pontosan mennyi az annyi - különös tekintettel a teljesítményre, hiszen még mindig elég sokan vitatják, hogy 215 lóerővel megfelelhet a Superleggera a közúti használathoz szükséges előírásoknak.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.