Így néz ki egy alapmodell a Hondánál

2016.11.12. 12:54

A Honda egy hónappal ezelőtt, a kölni Intermot szalonon mutatta be az új CBR1000RR Fireblade két változatát, az SP-t és az SP2-t. Azt már akkor is tudni lehetett, hogy a jövőre huszonöt éves modellből lesz egy alapmodell is – erre azonban mostanáig várni kellett.

A különbséget a drágább változatokhoz képest elsősorban a fékek és a futómű környékén kell keresni. Elöl 43 milliméteres Showa BPF fordított villát találunk, hátra Showa BFRC rugóstagot szereltek. A fékek a Tokicótól jöttek. Az SP-khez hasonlóan az alapmodell is megkapta továbbá a tehetetlenségi mérőegységet, vagyis az IMU-t.

Motorikusan ugyanakkor nincs változás: a 999,8 köbcentis sornégyes 12500-as fordulaton adja le 192 lóerős teljesítményét, míg a 114 newtonméteres csúcsnyomaték pedig 11 ezernél jelentkezik. Mindehhez 195 kilogrammos menetkész tömeg társul. Az SP-khez alapból járó gyorsváltó és visszaváltás-asszisztens itt extraként rendelhető.

Az új CBR1000RR-ek árai még nem ismertek. A kifutó alapmodell hazánkban jelenleg 4,95 millióba kerül, az SP-ért 5,8-at kell fizetni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.