Combégetős lett a Yamaha új projektje

2016.11.30. 14:12

A Yamaha régóta kér fel motorépítőket, hogy mutassák be, milyen lehetőségek lapulnak egy-egy típusban. A jövőre Európában is bemutatkozó SCR950-et az amerikai importőr felkérésére Jeff Palhegyi építette át - a magyar származású mester az elmúlt húsz évben több mint hetven offroad-orientált motort épített, nem áll messze tőle a scrambler stílus.

Palhegyi az 1966-os Yamaha YDS3C scramblerből merített inspirációt, viszont nem akart szimpla retrót, igyekezett megőrizni a modern vonalakat. Első körben megvágta a segédvázat, amire a merész, háromszög alakú ülés miatt volt szükség. Kurtított a lengővillán, komoly Fox rugóstagokat épített be, illetve egy régies stílusú hátsó sárvédővel zárta le a farrészt.

A kipufogóra elég szokatlan megoldást talált, a motor két oldalára a rajtszámlapokhoz vezette ki a sörösdoboz méretű végdobokat - hiába a hővédő lemez, nagyon valószínű, hogy így is rendesen fűti a combokat.

Lecserélte a felniket, a lámpákat, valamint túrt hozzá egy új kormányt - a végén pedig összeállt a Faster Sons sorozat legújabb darabja.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.