Guy Martin rápróbált az oldalkocsis dirt trackre

2016.12.02. 10:11

Az oldalkocsis motorversenyzés önmagában súlyos történet, az oldalkocsis dirt track pedig tényleg maga az elmebaj. Na, ki próbált rá a hétvégén? Naná, hogy Guy Martin.

A Man TT-n elhíresült angol motorversenyző hivatalosan visszavonult az utcai versenyzéstől, a motorozástól viszont nem tud elszakadni. Miután az ősszel nem jött össze a sebességi rekordja, a téli időszakra új kihívást keresett magának.

Az oldalkocsis dirt track versenyzés nagy öregje, Jamie Moohan vezette be Guy Martint a a szakma mesterfogásaiba, majd Martin nyomott hét kört Moohan gépével egy új-zélandi pályán.

"Ez csodálatos volt, semmi máshoz nem hasonlítható. Gyors volt, srácok, ez nagyon gyors. Nem hittem el, hogy egy motor ilyen is lehet." - mesélte Martin az oldalkocsis dirt trackről - "Teljesen máshogy kell motorozni, mint bármi mással".

Moohan egy fokkal visszafogottabban nyilatkozott, "ja, láttam, tud biciklizni a gyerek egy kicsit", mondta viccelődve az angol teljesítményéről.

Míg Guy vezette a motort, az oldalkocsiban Jacob Cooper ült, ő is meglepődött Guy Martin tempóján - tudta, hogy gyors, de nem hitte, hogy ennyire hamar tud alkalmazkodni egy ismeretlen műfajhoz.

"Az utas szerepe hatalmas ebben a játékban. Ő dönti el, hogy merre fog menni a gép a testsúlyának áthelyezésével, én meg csak egy kicsit korrigálok, meg a gázkarral szabályozom a fojtószelep állását." - mesélte Martin a szerepleosztásról.