Mi az isten SZIGONYA az a burkolat ott elöl?

2016.12.06. 10:35

Az MV Agusták közös tulajdonsága, hogy már a gyárból kigördülve is lúdbőröztetően csodálatosak, ezt azonban lehet fokozni. Láttunk már elég jó MV Agusta átépítést, amikor méregdrága anyagból álmodták újra, a tajvani Rough Craft viszont most egészen új szintre emelte az MV-pornót.

A Ballistic Tridentnek keresztelt - talán elhajított szigonynak lehetne fordítani - munkájuk alapját egy Brutale 800 RR adta, amit nagyon szépen átszabtak, de elég sokáig kell nézegetni, hogy feltűnjön a hűtőig lenyúló tankborítás, a filigrán farokidom vagy az újragondolt, a gyári vonalait nagyjából megőrző, de teljesen egyedi kipufogó. Először ugyanis csak az tűnik fel, hogy mi az isten nyila (szigonya) az a burokolat ott elöl?

A streamliner idomba kis hunyorgással belelátni az ötvenes évek sebességi rekorder motorjait, vagy akár Giulio Cesare Carcano őrült ötletét, a Moto Guzzi V8-at. Az MV Agusta szénszálas burkolata teljesen takarja az első kereket, és hiába vágtak rá légbeömlőket a féktárcsáknál és az airboxnál, optikailag legalább annyira fejnehéz lett, mint Frei Tamás mozgása.

A hatalmas burkolat miatt alig látszik az Öhlins FGR villa és a Beringer fék. A már említett kipufogó a HP Corsétől származik, és csodálatos, ahogyan a három tölcsér leköveti a hátsó kerék ívét - az egykarú lengővillának köszönhetően a jobbos nézetből így tökéletesen érvényesül a hátsó kerék.