Már a BMW sem szent a kínaiaknak?

2016.12.08. 12:41

Egy nagy túramotor vázlatait mutatta meg a kínai Qianjiang. A Benelli anyavállalata rögtön a BMW azonos kategóriájú gépeivel versenyezne, ami azért nem tűnik szerény célkitűzésnek.

Az alapot egy 1130 köbcentis, sorhármas Benelli-blokk adja, amelyet acélcső vázba faragtak bele. Hátul Paralever-stílusú felfüggesztést találtunk, egykarú lengővillával. Elöl pedig fordított villa kapott helyet. Az első féknél kéttárcsás megoldást alkalmaztak, és blokkolásgátlót is szerelnek a túragépre.

A műfajt tekintve az sem túl meglepő, hogy állítható magasságú szélvédőt és középállványt is láthatunk a képeken. A felülnézeti fotót szemlélve a rengeteg kapcsoló tűnhet fel. Nem kizárt tehát, hogy legalább opcionális extraként lesznek majd választható menetprogramok, kipörgésgátló és egyéb biztonsági, valamint kényelmi extrák.

Nyilván az is elég feltűnő, hogy hangszórókat és szirénákat helyeztek el a motorkerékpáron. Ezeket természetesen nem a civil vásárlóknak szánják: a túramotor kezdetben a kínai rendőrség elfogójárműveként jelenik meg az utakon, csak utána lesz elérhető szélesebb vevőkör számára is.