A hét bulvárhíre következik

2016.12.09. 15:22

Semmilyen szakmai magyarázatom nincs rá, miért írom meg ezt a hírt, de egyszerűen annyira csodálatos a történet, hogy meg kell osztanom. Egy kenyai férfinek ellopták a motorját, de ő bölcsebb volt annál, hogy a teljesen korrupt és használhatatlan rendőrséggel vesztegesse az idejét, ezért inkább egyből a megfelelő helyre ment, a varázslóhoz.

Csak felületesen kapcsolódik a történethez, de egyszer horgásztam olyan autóalkatrész-kereskedővel, aki jósnővel megátkoztatta a konkurens cég ügyvezetőjét. Azt nem tudom, hogy neki bevált-e, de afrikai barátunk jó lóra tett, mert a varázsló méhrajt idézett, amik elriasztják a tolvajt, és segítenek a tulajdonosnak visszaszerezni a motort. És működött.

Néhány nappal később ugyanis a helyi piacon agresszív méhek zavarták meg az életet, majd előkerült a kaptár is: az ellopott motor volt az, amit a tolvaj a méhek miatt hátrahagyott.

A varázslatokat tényként elfogadó olvasók most dőljenek hátra elégedetten, hiszen ez egy újabb bizonyíték. A szkeptikusok pedig olvassanak tovább, mert számukra is van megnyugtató magyarázat.

A helyi rendőrfőnök szerint varázslatról nem, legfeljebb szerencsés véletlenről beszélhetünk: a méhkirálynőt a motor valószínűleg elütötte, és beszorult a kormányvédő szivacsba, a raj pedig simán követte. És nem egyedi eset, pár nappal korábban ugyanez megtörtént egy másik motorkerékpárral is.