Hóban motorozni rossz? Mesélj még!

2016.12.21. 13:52

Itthon még nem volt idén igazán nagy havazás, de nem árt időben felkészülni. Sőt, valójában a Christini II-Trackkel még keresni is akarjuk a szép, friss hóval borított tájat, hogy aztán az egészet összebarmoljuk csapatás közben.

A II-Track rögtön két hernyótalppal érkezik: elöl és hátul is ilyennel kapaszkodunk meg a hórétegben. Míg elöl a Christini saját terméke dolgozik, addig hátra a megrendelő választhatja ki a saját kedvencét: akár Arctic-Cat, akár Timbersled, akár Yeti Snow MX is beépíthető.

Az átalakítás persze nem olcsó: csak az első részért kétezer dollárt, vagyis közel 600 ezer forintot kell kicsengetni, ha hóban akarunk mókázni. A hátsó hernyótalp további ötezerbe, vagyis másfél millió forintba kerül. De ennyiből csak akkor ússzuk meg, ha már van egy kétkerékhajtású motorkerékpárunk. A Christini ugye kínál is ilyeneket, 8500 dollár körül mozog a legolcsóbb ára. Mindent összeadva tehát 4-5 millió közötti összeggel kell számolnunk.

Oké, ez nem pusztán a téli szórakozás ára. Ha kisüt a nap, és elolvad a hó, akkor persze visszaalakíthatjuk a motort, és lesz egy összkerekes terepgépünk.