Nincs pénz új sportmotorra az MV Agustánál

2017.01.02. 16:22

Eddig sem volt titok, hogy az MV Agustát anyagi gondok gyötrik, viszont a mostani eset nagyon jól jelzi, meddig ér a szar. Hiába szállt be a finanszírozásba a nagyon gyanús Black Ocean befektetői csoport, egyszerűen nincs pénzük egy új négyhengeres fejlesztésére, a beígért új F4 és a belebegtetett 1200-as Brutale tehát késni fog - eredetileg 2017-re tervezték ezeket, de az EICMA-n elmaradt a bemutató, tehát legkorábban 2018-ban érkeznek - ha érkeznek egyáltalán.

A pletykák szerint az MV Agusta vezérigazgatója a cég 30-40%-át adhatta el a Black Oceannek - összegről nem volt szó, ahogyan arról sem, hogy a saját részének vagy a cég teljes tulajdonjogának a 30-40 százalékáról van-e szó.

Közben az MV Agusta már visszavett a termelésből is, korábbi 9000 helyett már csak 5000 darab gyártását tervezik éves szinten, valamint a 300 alkalmazottból 100-at elküldenek - ezzel együtt a fejlesztési részleg 70 főről 40-re csökkent.

Ezzel párhuzamosan a cég csődvédelmet kért, hogy legyen idejük optimalizálni működést, mielőtt a hitelezők elkezdik rohamozni az összeomlás szélén billegő gyárat.

2017 érdekes év lesz az évek óta borotvaélen billegő MV számára: új modell és fejlesztés nélkül kéne talpra állniuk, miközben már szinte minden befektető bizalmát eljátszották.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.