A Honda új motorján feleslegesnek éreznéd magad

2017.01.06. 16:59 Módosítva: 2017.01.06. 16:59

A las vegasi Consumer Electronics Show (CES) a világ legnagyobb kütyüshow-ja. Általában kevés az átfedés a motorkerékpár iparral, a Honda viszont idén a CES-en mutatta be a Riding Assist-ot, ami a valaha látott legdurvább vezetést segítő automatikának tűnik: a motoros helyett egyensúlyoz.

Egy giroszkóp nélküli önegyensúlyozó rendszerről van szó, ami az első kerék elfordításával és előre-hátra mozgatásával tartja a balanszot.

Eredetileg a guruló zsámolynak kinéző Uni-Cubhoz fejlesztették a rendszert, amit aztán egy NC750 alapú motorba is beépítettek. Egyelőre szigorúan csak technológiai demóról van szó, egy szót sem ejtettek a szériagyártásról - és most függetlenül attól, hogy szükség van-e a motoros helyett egyensúlyozó motorra, lenyűgöző dolgot láthatunk. Triálosok, szevasztok!

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.