Triumph blokkok lesznek a Moto2-ben

2017.01.09. 11:53

A Honda a Moto2 motorblokk-beszállítója, a szerződés viszont 2018 végén lejár. Eddig kérdés volt, hogy a CBR600RR blokkok után mi lesz, még a KTM-et is hírbe hozták a sorozattal, de most kiderült, a Triumph lesz a következő forrás.

triumph blokk

Valószínűleg a következő Street Triple 775-ös háromhengerese kerül majd a versenymotorokba, ami szériában 130 lóerő körüli teljesítménnyel bír majd, versenyre felkészítve viszont ennél vélhetően erősebb lesz.

Az eddigi CBR blokkal kapcsolatban a leggyakoribb panasz a szélessége volt, erre megoldás lesz a Triumph karcsú háromhengerese, ami köré jobb vázat és futóművet lehet majd építeni - elméletileg. Még nem ismerjük a pontosan a motort, hiszen csak februárban fogják leleplezni, és addig kérdéses marad, hogy mennyiben tér el a 675-östől.

Az kifutó 675-ösnél ugyanis az egyik bekötési pont nagyon magasan van, ami előnytelen egy új váz-futómű tervezésénél, és még nem tudjuk, hogy ezt módosították-e. A másik ilyen kérdés a megbízhatóság - a 675-ös ugyan sok nemzetközi bajnokságban jól szerepelt, de világbajnokságokról kevés velük a tapasztalat, illetve ami van is, az nem feltétlenül lesz igaz az új motorra.