A KTM tizenhatodik alkalommal is megnyerte a Dakart

2017.01.16. 12:45

Az angol Sam Sunderland nyerte meg a 2017-es Dakart. A KTM gyári pilótája csapattársa, Toby Price kiesése után állt az élre, és nagyon okos, óvatos motorozással sikerült az élen maradnia. Fél óra előnyét folyamatosan megőrizte, nem vállalt felesleges kockázatot, és higgadt motorozással behúzta élete első Dakar-győzelmét - ezzel fenntartva a KTM 16 éve töretlen uralmát.

Sam-Sunderland-KTM-Dakar-Rally-Red-Bull-10

A második hely is a KTM-hez került, az egykori MX3-as világbajnok, Matthias Walkner vitte el az ezüstöt, a harmadik pedig a Gerard Farres lett, egy privát KTM-es csapattal.

Negyedik helyen Adrien Van Beveren ért be a Yamahával, míg a hondás top pilótáknak az ötödik és a hatodik hellyel kellett beérnie - Joan Barreda és Paulo Goncalves egyaránt esélyesek lehettek volna a győzelemre - sajnos a Honda versenyzői tiltott zónás tankolás miatt egy-egy órás büntetést kaptak, amivel esélytelenek lettek.

Sam-Sunderland-KTM-Dakar-Rally-Red-Bull-04

Külön szomorú ez azért, mert Barreda egyébként fantasztikusan motorozott az idén, és fejben is felnőtt a legnagyobbakhoz: amikor látványosan elúszott minden reménye a győzelemre, akkor sem omlott össze, hanem folyamatosan az élen motorozva dolgozta le a hátrányát - ha nincs a büntetés, Sunderland közel sem lehetett volna ennyire biztos a dolgában.

Végeredmény

1. SUNDERLAND Sam (GBR) KTM 32:06’22
2. WALKNER Matthias (AUT) KTM +32’00
3. FARRES Gerard (SPA) KTM +35’40
4. VAN BEVEREN Adrien (FRA) YYamaha +36’28
5. BARREDA Joan (SPA) Honda +43’08
6. GONCALVES Paulo (POR) Honda +52’29
7. RENET Pierre-Alexandre (FRA) Husqvarna +57’35
8. CAIMI Franco (ARG) Honda Honda +1:42’18
9. RODRIGUES Helder (POR) Yamaha +2:03’06
10. RODRIGUES Joaquim (POR) Hero +2:19’37

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.