Álomcsapattal áll rajthoz a Honda a Man TT-n

2017.01.19. 09:47

Ennyi volt Guy Martin nagy visszavonulása, bejelentette, hogy a Honda gyári csapatával visszatér az utcai versenyzésbe. John McGuinness csapattársaként fog rajthoz állni a North West 200-on és a Man TT-n, a motorja pedig egy CBR1000RR SP2 lesz.

Martin Lincolnshire-i kamionszerelőből lett motorversenyző és médiasztár, és hamar a Man TT egyik közönségkedvence lett. Noha a szigeten soha nem tudott nyerni, az egyik legjobb pilótaként tartották mindig számon. 2015 végén visszavonult, és a szárazföldi sebességrekord megdöntésére koncentrált - ami végül nem jött össze neki.

Állítólag McGuinness is a visszavonulást fontolgatta, a pletykák szerint az új Honda Fireblade volt a legnyomósabb érv, hogy maradjon - jelenleg 23 győzelemnél tart, az álma, hogy megdöntse Joey Dunlop 26-os rekordját. A pálya szélén sokan úgy gondolták, hogy a már öreg és elavult CBR1000RR hátráltatja a versenyzőket, a legtöbben ezért a BMW S 1000 RR-t választják.

Az új Fireblade a modernebb futóművével, nagyobb teljesítményével és teljes elektronikai készletével viszont ismét versenyképes - érdekes lesz a 2017-es TT.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.