Árverezik az Özvegykészítőt

2017.01.30. 16:22

E. J. Potter semmire sem mondta, hogy lehetetlen, ha csak egy tized másodperccel is gyorsabb lehetett tőle negyed mérföldön. A hatvanas években kapott rá a V8-asokra, először egy 4,6 literes Chevy blokkal próbálkozott, amit lánccal és lánckerekekkel csatlakoztatott a váltóhoz - a váz acélból készült, a blokk pedig teherviselő elem volt benne.

Az idővel egyre több hasonló gépet épített, az 1971-es Widowmaker 7-ben már egy 5,7 literes nyolchengeres volt, alumínium hengerfejjel, kovácsolt dugattyúkkal, befecskendezéssel. Állítólag 500 lóerős volt, amikor 1973-ban Guiness rekordot állított fel: a negyed mérföld megtételéhez 8,68 másodperc kellett neki, a végén pedig 276-tal száguldott.

Potter 1999-ben motorozott utoljára, 2012-ben, 71 évesen halt meg. Egykori motorját a Bonhams aukciós ház hirdette meg, 18-23 millió forintos vételárra számítanak.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.