Rekordévet zárt a Husqvarna

2017.02.02. 12:40

Újabb eladási rekordot döntött a Husqvarna. A KTM fennhatósága alá tartozó svéd márka tavaly 30700 motorkerékpárt értékesített világszerte, ami egészen durva, 43 százalékos növekedést jelent a 2015-ös számokhoz képest. Így most zsinórban harmadik évben könyveltek el bővülést.

2015-Husqvarna-FC-250-Action-Photo S Romero

Ennyivel azonban reményeik szerint még nincs vége, hiszen tavaly több olyan újdonságot is bemutattak, amelyek sikere idén mutatkozhat meg igazán az eladásokban. Jött például az FE és TE enduró, amelyek már 2016 őszétől kaphatóak, és szintén az év végén került a kereskedésekbe a 701 Enduro és Supermoto.

A milánói motorszalonra aztán elvitték a 401 Vitpilent és Svartpilent, amelyek igazán dögösre sikeredtek. Teljesítményük alapján akár kezdő vagy kevés tapasztalattal rendelkező motorosoknak is megfelelhetnek. Ezeket idén ősz végétől lehet megvenni. Kiteljesedett továbbá a krosszmotorok palettája is: a kisköbcentis TC 50-et és TC 65-öt beleszámolva immár kilenc modellt kínálnak ebben a szegmensben. Ezek 50-től 450 köbcentiig fedik le a keresletet, vannak köztük két- és négyüteműek is.

A Husqvarna teljes forgalma egyébként 200 millió euró volt. Kérdés, hogy az új modellek tudnak-e még lendíteni ezeken az adatokon.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.