Utolsó előtti esély, hogy a Panigale világbajnok legyen

2017.02.09. 12:08

A Ducati bemutatta a 2017-es Superbike versenymotort és a hozzá tartozó két versenyzőt. Chaz Davies csapattársa a MotoGP-ből visszatérő Marco Melandri lesz. Ígéretes felállásnak ígérkezik, ha Davies tudja hozni azt a formáját, amit a 2016-os szezon második felében mutatott, és Melandri is fel tudja venni két év kihagyás után a Superbike világbajnokság ritmusát.

Ez a Panigale R utolsó előtti versenyszezonja, a Ducatinál ezért fontosnak érzik, hogy még a leváltás előtt behúzzanak vele egy világbajnoki címet* - ha ez nem jön össze, akkor a Panigalét győzelem nélkül kell nyugdíjazniuk - utoljára 2011-ben tudtak világbajnokok lenni, akkor Carlos Checa hatalmas fölénnyel nyert a 1098 R-rel.

*Technikailag van már világbajnoki címe, de csak Superstock 1000-ben, Leandro Mercado 2014-ben a Barni Racinggel világbajnok lett.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.