Bőrruha kéne? Ennél menőbbet nem kapsz

2017.02.16. 11:40

Idén éppen tíz éve hunyt el a legendás motoros kaszkadőr, Evel Knievel. Most a Heritage Auctions árverésre bocsátja egyik fellépőruháját, amit 1972-ben és 1973-ban több mutatványához is viselt. A bőrruha sokak emlékezetébe már alaposan beéghetett, a fehér-piros-kék színösszeállítást jól ismerik a rajongók. A ruháról természetesen az E. K. monogram és a csillagok sem hiányozhatnak.

Az aukciós ház honlapja szerint ez a dressz volt Knievelen például akkor is, amikor 1973 februárjában ötven autóroncs fölött ugratott át Los Angelesben. Ezt a produkciót a helyszínen 35 ezren látták, és a televízió is közvetítette. Sőt a Peter Fonda (Easy Riders) által narrált Not So Easy című motoros közlekedésbiztonsági filmben is ezt viselte.

A ruhára még bő kilenc napig lehet licitálni, jelenleg 36 ezer dolláron áll, valaki tehát nem sajnálna akár 10 millió forintot sem érte. Kiegészítőnek pedig ott van Knievel gyémánttal rakott sétapálcája is, amelyért 32 ezret kínált az eddigi legbőkezűbb licitáló.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.