700 kilométer egy tankkal

2017.02.27. 16:19

A Yamaha leleplezte a YBR125 utódját, az YS125-öt, ami az elődhöz hasonlóan maga az ázsiai svájci bicska, ami az alacsony vételár, az olcsó használhatóság és a megbízható igénytelenség szentháromságát egyszerre tudja, miközben egy bizalmat gerjesztő márkajelzés feszül a tankon.

Már az YBR is olyan keveset fogyasztott, hogy a hatótávolsága egy benzincsempész kivitelű BMW GS-ével vetekedett, az új, Euro4-es YS pedig egyfelől még takarékosabb lett, másfelől pedig a tank is nőtt egy litert, így már 14 liter nafta fér bele.

A blokk továbbra is megmarad 125 köbcentisnek, egyhengeresnek, kétszelepesnek és léghűtésesnek, ráadásul a harmadik világ elvárásainak megfelelően az önindító mellett megmaradt a berúgókar is. 10,5 lóerős teljesítménnyel és a 11 Nm nyomatékkal nem igazán tigris, de ez a műfaj nem is arról szól. Az ülésmagasság másfél centit emelkedett, így már 795 mm magasra kell lendíteni a lábat - így viszont magasabb embereknek is kényelmes lesz.

Újdonság még az átszabott lámpa és a UBS, azaz a mechanikusan kombinált fékrendszer. A magyarországi bevezetésről még nincs hír.

Friss: itthon április közepétől kezdik forgalmazni 938 ezer forintos áron.