Börtön járt a 240 km/h-s üldözésért

2017.03.17. 12:45

A megengedett sebesség jelentős túllépésével menekült el a rendőrök elől egy motoros Nagy-Britanniában – többször is. Paul Whyatt, aki egyébként egy edzőtermet üzemeltet, úgy tűnik, sportot űzött abból, hogy az egyenruhásokat szívassa. Végül azonban ő húzta a rövidebbet.

Whyatt egy S 1000 RR nyergében ült, majd intett a mögötte guruló rendőrautónak. Odahúzta a gázt, eltűnt a horizonton, pedig a rendőrök sem spórolták el a tempót. A fedélzeti kamera tanúsága szerint 148 mérföld per óráig, vagyis közel 240 km/h-ig gyorsítottak, aztán kénytelenek voltak visszavonulót fújni.

A motoros egy másik esetben megkülönböztető jelzéssel közlekedő rendőrautót előzött, nyilvánvalóan gyorshajtva. Aztán egy 30 mérföld per órás zónában duplázott rá a sebességhatárra. Az egyik ilyen alkalommal ráadásul nem is saját rendszámát használta, hanem egy autóra regisztrált azonosítót szerelt fel.

Amikor aztán sikerült elfogni, Whyatt azzal védekezett, hogy az edzőteremben találkozott egy ismerősével, aki vásárlási szándékkal kérte el próbaútra a motort. Ezt azonban nem tudta semmivel bizonyítani, ráadásul később térfigyelő kamerák képén is felismerhetően látszott a férfi olyan ruhában, amilyet a gyorshajtó motoros is viselt.

Tárgyalásán a bíró azt is feltételezte, hogy Whyatt a 300 km/h körüli végsebességig nyúzta a motort, amikor meglépett a rendőrök elől. Mutatványait végül 30 hónapnyi börtönnel jutalmazták. Ebben már fegyverbirtoklás is szerepel, ugyanis a kihallgatáson nála lévő táskában egy tőrt is találtak.