Már csak nyakig van a bajban az MV Agusta

2017.03.28. 10:20

A varesei tartományi bíróság elfogadta az MV Agusta szervezetátalakítási tervét, így az olasz motorgyártó megmenekülhet a csődtől. Az Agusta vállalta, hogy költségcsökkentő intézkedésekkel racionalizálják a működésüket, ami elég lehet a fennmaradáshoz.

110413-2014-mv-agusta-turismo-veloce-800-tail

Bár az MV Agusta szépen növekszik, és az eladások is egészen fellendültek, ezeknél sokkal nagyobb ütemben halmozták fel az adósságokat. A helyzetet a gyanús angol-orosz befektetőcsoport, a Black Ocean megjelenése sem oldotta meg, viszont a pletykák szerint sikerült visszaszerezni a Mercedes tulajdonrészét - az viszont egyelőre titok, hogy mekkora lett a Black Ocean tulajdonrésze.

A bíróság márciusban helyezte csődvédelem alá az MV Agustát, és jóváhagyták a legújabb üzleti tervet, amivel egyáltalán esélye lesz a gyártónak kifizetni az adósságait. Ehhez csökkenteni kell a kiadásokat, optimalizálni a gyártást és visszavágni a fejlesztési költségeket - vagyis legfeljebb három új modell jöhet a következő években.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.