Mocskosul vágykeltő a Suzuki Katana versenymotor

2017.04.20. 16:39

Ez a Suzuki GSX1100SD Katana erősen kimeríti a gusztusos retró csemege fogalmát, a birtoklási vágy pedig észbontó méreteket ölt, ha hozzátesszük, hogy ez egy komolyan gondolt versenymotor.

A Team Classic Suzuki, a japán gyártó speciális, veterán versenyekre specializálódott (amúgy angol) részlege építette, hogy Donington parki, régi sportmotorokra kiírt négy órás endurance futamon elinduljanak vele.

A dizájn a Suzuki 35 évvel ezelőtti versenymotorjait idézi, a csapat pedig három brit ex-versenyzőből áll össze, James Whitham, Steve Parrish és Michael Neeves fogják bemutatni, hogyan kell gyorsan menni rajtelektronika, kipörgésgátló, wheelie-kontroll és ABS nélkül.

Mivel versenymotor, néhány ponton módosították, például raktak rá egy Keihin CR karburátorsort, komplett K-Tech futóművet tettek alá, Dymag felnikkel szerelték és gyorstöltő-csatlakozós tankbeömlőt építettek a tankra. A gyári kipufogót egy komplett Racefit titán rendszerre cserélték, a fékek viszont maradtak egy dugattyúsak, amilyenek a Katanán eredetileg is voltak.

És még mielőtt valaki azt gondolná, hogy az ilyen veterán versenyeken nem mennek igazán tempót, érdemes vetni egy pillantást motor baloldali deknijére, amiből kivágtak egy darabot a forgattyúsháznál, hogy nyerjenek még egy kis dőlésszöget.