Máris jóváhagyták a pillekönnyű scramblert

2017.05.02. 16:36

Nemrég számoltunk be róla, hogy a CCM a Spitfire körüli lelkesedés hatására bejelentette, hogy a következő dobásuk egy scrambler lesz, most pedig előálltak az első vázlatokkal.

A váz és a lengővilla azonos lesz a Spitfire-ével, a segédvázon viszont módosítanak, hogy elférjen a magasra húzott dupla kipufogó. Növelnek a szabad magasságon, és a rugóutak is hosszabbak lesznek, illetve a hírek szerint teljesen állítható futóművel szerelik majd a típust. A hátsó kerék marad 17 collos, az elsőt viszont 19-esre cserélték. Ezeken felül új még az endurós kormány, a kétszínű ülés és a rácsozott lámpa, illetve kerül a blokk alá egy védőlemez, ha esetleg valaki tényleg terepen szeretné használni.

Az ülésmagasság 83 centi lesz, a száraz tömeg pedig továbbra is bámulatosan alacsony, mindössze 123 kiló marad. Az 55 lóerős, hatszázas blokkhoz és a Brembo fékekhez nem nyúlnak.

"Amikor a Spitfire 600-at bemutattuk februárban, nem gondoltuk, hogy milyen lelkesedést fog kiváltani. Hét nap alatt mind a 150 tervezett darabot eladtuk" - nyilatkozta John Drogan, a CCM értékesítési vezetője. A Scrambler alapára 3,3 millió lesz, a gyártás pedig év végén kezdődik.