Nem, a Ducati nem eladó

2017.05.09. 10:38

Az indiai The Economic Times szellőztette meg a sztorit, miszerint a Royal Enfield megveheti a Ducatit. Ez szalagcímnek tökéletes, viszont egy félreértésen alapul.

2017-Ducati-Scrambler-Cafe-Racer-13

Az egész a Volgswagen eladja a Ducatit pletyka 2015 szeptemberében indult, amikor kirobbant a dízelbotrány, és felmerült, hogy a Volkswagennek a világ összes pénzét ki kell fizetnie mindenféle büntetésekre és kártérítésekre. Ekkor a VW összes almárkája és üzletága szóba került, mint potenciálisan készpénzzé tehető forrás, így a Ducati is.

Aztán a Ducati és a VW egyaránt egyértelművé tette, hogy az olasz motorgyár nem lesz eladó - amúgy a Ducati nyereséges üzlet, évente 100 millió euró bevételt hoz a német cégcsoportnak. Közben pedig a VW folyamatosan erősödik vissza.

De akkor hogyan került képbe a Royal Enfield? Valószínűleg egy hibás fordítás miatt. Siddhartha Lal, az Enfield igazgatója nyilatkozott a Times of Indiának, és abban a beszélgetésben volt egy amolyan "soha nem mondanánk hogy soha" fordulat, ami azért nagyon távol áll a konkrét vételi szándéktól. Másrészt hiába nagyon tőkeerős most a Royal Enfield, egy milliárd eurós nagyságrendű bevásárlás még nekik sem menne simán.