Eladó a világ legnagyobb Laverda gyűjteménye

2017.06.06. 16:05

Ha Laverda rajongó vagy, és még likvid tőkéd is akad, akkor ez lesz a szerencsenapod. A legnagyobb Laverda múzeum tulajdonosa felszámolni készül a páratlan kollekcióját - rengeteg emléktárgy mellett ez 81 motort jelent, amik között olyan különlegességek is találhatóak, mint például Massimo Laverda saját, 1951-es 75 Turismoja, vagy egy eredeti Laverda 650, de még ott van a Laverda 1000 3C prototípus is, amelyet 1971-ben mutattak be az EICMA-n. És ekkor még nem is szóltunk a 12 versenymotorról, például 750 SFC-ről, amely 1976-ban megnyerte a belga bajnokságot, vagy az 1987-es, 125 köbcentis prototípusról, amellyel Alessandro Gramigni versenyzett.

A gyűjtemény értékét tovább növeli, hogy a holland múzeum tulajdonosa, Cor Dees magas színvonalon restaurálta az összes darabot, és folyamatos és szakszerű karbantartásokkal őrizte meg az állapotukat. Ezek mellett rengeteg eredeti dokumentáció, tervrajzok, fotók és más relikviák is tartoznak mindehhez.

Árat nem tettek közzé, és nem is akarnák külön-külön elkótyavetyélni a Laverda történetét 1950-től egészen 2000-ig felkaroló kollekciót, a potenciális vásárlókat arra kérik, hogy nyújtsanak be ajánlatot. Előnyt azok a vevők élveznek, akik tovább üzemeltetnék a múzeumot, továbbá olyan országban tennék mindezt, ahol jelentős mennyiségű Laverda-rajongó él.

A múzeumban lévő motorok pontos listája, és a kontakt e-mail cím itt található.