Ezzel menne neki a Yamaha a Goldwingnek és a K1600GTL-nek

2017.06.07. 15:55

Transzkontinentális túrázóként aposztrofálja a Yamaha az amerikai piacra bemutatott Star Venture-t, amivel olyan túramotoroktól halásznának el vevőket, mint a Honda Goldwing vagy a BMW K 1600 GTL, vagy a Harley-Davidson Ultra Classic Electra Glide.

A blokk ismerős lehet, az 1854 köbcentis V2-es régi bútordarab,már az XV1900-ban is ez volt, annyi különbséggel, hogy Star Venture kedvéért átdolgozták a szívó- és kipufogóoldalt, valamint elektromos gázkarral látták el, a villanyos gázra pedig üzemmódkapcsolót és tempomatot is programoztak. Új a hatsebességes váltó és a kardánhajtás is.

Ebben a műfajban alap a felesleges luxus, így a Star Venture-t kétcollos érintőképernyővel, stereo hifivel, fűthető üléssel, háttámlával, BT csatlakozással, guminyomás-figyelővel látják el, illetve feláras extraként kerülhet rá GPS, műholdas rádió (ne lepődj meg, amerika a célközönség), ledes menetfény és külön hangerőállító gomb az utasnak. És rükverc természetesen, hogy a 430 kilót ne kelljen tologatni.

Úgy tudjuk, nem tervezik a típus európai bevezetését, sőt, az sem tisztázott, hogy a továbbfejlesztett XV blokk egyáltalán teljesítené-e az Euro4 határértékeit.